dilluns, 23 de novembre del 2009

dropbox


El dropbox és una eina informàtica molt interessant a l'hora de fer un treball. (si seguiu el link i us mireu el vídeo, queda força clar)
En principi es tracta d'un sistema gratuït de sincronització de carpetes via web.
(per saber-ne més, continueu llegint...)

Cal obrir un compte a la web de dropbox. En fer-ho, el sistema t'ofereix 2GB d'espai en un servidor, per emmagatzemar els arxius que vulguis.  Després cal instal·lar el programa a l'ordinador propi. Es crea així una estructura de carpetes que tenen la peculiaritat que qualsevol cosa que hi posis es duplica de forma automàtica al servidor i queda sincronitzada. Qualsevol canvi en un arxiu o una carpeta es reflecteix de forma molt ràpida a la carpeta web. Funciona, doncs, com una mena de còpia de seguretat amb l'avantatge que es guarden les diverses versions d'un arxiu  de manera que es pot "recular en el temps" (durant els últims 30 dies) fins a recuperar versions antigues i desfer canvis o fins i tot recuperar arxius esborrats. Només per això ja valdria la pena.
Evidentment, es pot accedir via web al propi compte, però també a les carpetes i als arxius, amb la qual cosa, si tens accés a internet, tens accés als teus arxius. Està clar que només pots accedir al teu compte amb la teva contrasenya. Fa, doncs, les funcions d'un pen de memòria amb mesures de seguretat.
El que el fa realment interessant per a un treball és que aquestes carpetes es poden compartir amb altres usuaris de dropbox. Si tots els membres d'un grup de treball comparteixen una carpeta, tots tenen sempre al seu ordinador una còpia actualitzada de tot el material que tot el grup està usant. A més es guarda un historial de canvis, de manera que qualsevol pot desfer un canvi que hagi fet qualsevol altre.
Tot el procés és realment senzill per a l'usuari, i està molt ben explicat (en anglès) a la seva web.
El programa va néixer el setembre de 2008. El vam provar amb alguns alumnes de treball de recerca durant el curs 2008-2009 i va funcionar perfectament. Hores d'ara té dos milions d'usuaris, i va creixent.
És del tot recomanable per fer un treball en grup (o per coordinar-se amb el tutor).

Un bonus: si convideu algú a participar-hi, o accepteu la invitació d'algú que ja el tingui, tots dos rebeu 250MB de regal, fins a un màxim de 3GB en total. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada