dimecres, 11 de novembre del 2009

Obrir un blog

Obrir un blog és simple i segur que tots sabeu com fer-ho. De totes maneres, a "més informació" hi teniu algunes recomanacions:




  1. Obriu un compte a blogger, l'eina de Google per gestionar blogs.  Us caldrà un compte de Google per poder-lo administrar (un per cada membre del grup, si el treball és en equip) Si no en teniu, el podeu fer aquí (podeu seleccionar idioma)
  2. Escolliu una plantilla ben clara i neta (no perdeu massa temps amb l'aspecte: això és una eina per al vostre treball, no pas un aparador) Més endavant definirem alguns aspectes formals que identifiquin el vostre blog com a participant de l'experiència.
  3. No cal que habiliteu la moderació de comentaris, però sí que limiteu els comentaris a usuaris registrats. Us serà útil que us notifiquin per mail quan s'ha fet un comentari al blog. Tot això es pot escollir a "Configuració, Comentaris" del blogger.
  4. Doneu permisos d'administrador a tots els membres del grup, i permisos de lector a tots els membres del "club de recerca". El "club de recerca" el formen tots els alumnes que fan un blog, el vostre tutor i alguns altres professors. Seran els únics que, de moment, el podran veure. La manera de donar permisos és incloent la seva adreça electrónica allà on toca (Configuració, Permisos) Us enviaré un missatge amb les adreces que hi heu d'incloure.
  5. Comenceu a registrar el vostre treball amb la periodicitat acordada. Tingueu present que el que hi escriviu és públic (tot i les restriccions que hi hem posat) i que forma part d'una activitat acadèmica. Procureu, doncs, usar un registre formal adequat i controlar els continguts que hi exposeu. 
  6. Tingueu ben clar que obriu el blog sota el vostre nom i sota la vostra única responsabilitat. És recomanable, doncs, que us mantingueu dins de la més absoluta legalitat, sense vulnerar drets d'autor ni posar continguts o enllaços de reputació dubtosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada